Što morate znati prije zapošljavanja stranih radnika

posao u turizmu
0

Stranci sezonci

Obzirom na nedostatak sezonske radne snage tijekom cijelog prošlog ljeta možda su najzanimljivije upute za sezonske radnike. Kako se navodi u brošuri, stranci-sezonci mogu raditi u Hrvatskoj temeljem dozvole za boravak i rad do 90 dana ili pak one u trajanju do šest mjeseci. Za dozvolu moraju imati valjanu putnu ispravu, ugovor o radu ili pisanu potvrdu poslodavca da ima ugovor ili će ga sklopiti te primjeren smještaj.

Dobar dio uputa za sezonske radnike posvećen je smještaju te se striktno navodi da primjeren smještaj podrazumijeva stambeni prostor u čvrstom objektu, sa sanitarnim čvorom odvojenim od prostorija za boravak, osiguranom tekućom vodom, električnom energijom te grijanjem izvan ljetnih mjeseci. Propisan je i broj radnika po prostoru, te ih može biti najviše šest po sobi, s odvojenim sobama za muške i ženske radnike.

Propisan je i trošak smještaja, te on ne smije biti veći od 30 posto od neto iznosa plaće sezonca te se ne smije automatski oduzimati od plaće, a poslodavac je obavezan radniku dostaviti i ugovor s jasnim uvjetima smještaja.

Stranci koji rade sezonski u Hrvatskoj mogu najduže raditi šest mjeseci godišnje, nakon čega mora napustiti RH, a unutar roka od šest mjeseci može se jednom produžiti važenje dozvole. Zakon također propisuje da stranci na sezonskom radu imaju jednaka prava kao i hrvatski državljani u odnosu na uvjete zapošljavanja, uključujući i najnižu dob za zaposlenje, radne uvjete i plaću, radno vrijeme, odmore, dopuste, neradne dane i blagdane te zdravstvene i sigurnosne uvjete. Također imaju pravo i na štrajk, slobodu sindikalnog organiziranja, sklapanje kolektivnog ugovora te članstvo u strukovnim organizacijama i drugo.

Spomenute dozvole za rad tiču se izravno stranaca koji dolaze iz trećih zemalja, odnosno van država članica europskog gospodarskog prostora (EGP), jer strancima iz zemalja članica EGP-a u Hrvatskoj je dozvoljen rad bez posebne dozvole za boravak i rad, te bez potvrde o prijavi rada. Jedina obaveza stranaca s područja EGP jest prijava dužeg boravka u policijskoj upravi ukoliko je boravak duži od tri mjeseca. Doduše treba istaknuti kako stranci iz europskih zemalja moraju poštovati mjere uzajamnosti koje proizlaze iz dvostranih sporazuma. Kako hrvatski radnici imaju ograničenja i dozvole za rad moraju imati u zemljama poput Austrije, Nizozemske ili Slovenije, isto vrijedi i za njihove građane koji bi htjeli raditi u Hrvatskoj.

Krajem prošle godine pokrenut je i postupak dogovora sa BiH oko sporazuma o sezonskim radnicima, a vrlo skoro očekuje se i njegova primjena. Time bi se mimo kvote o stranim radnicima omogućio rad određenog broja sezonskih radnika iz BiH, kojih veliki broj i inače radi u Hrvatskoj, no uglavnom na crno te je interes obaju zemalja riješiti taj problem. U svakom slučaju, u očitom nedostatku radne snage, već ove godine u Hrvatskoj će raditi poveći broj stranaca, a nadajmo se kako to ipak neće negativno utjecati na mogućnost zapošljavanja domaćih radnika.


Trajno rješenje – Posrednici !

Povećane kvote za zapošljavanje stranaca pohvalile su i poduzetničke institucije poput Hrvatske udruge poslodavaca i Hrvatske gospodarske komore, ali kako i same zaključuju – to nije trajno rješenje i za problem manjka radne snage ponaprije je potrebno dugo ćekati oko same dokumentacije a i selekcija je teška. Ukoliko ste u potrazi za kvalitetnom radnom snagom kliknite OVDJE.